Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Corona protocol training en wedstrijden

Update 9 juni 2021
 

Vanaf 5 juni 2021 is er weer meer mogelijk op het gebied van sporten en bewegen. Met dit bericht informeren wij u hierover.

 

Sporten voor volwassenen

Volwassenen mogen overal binnen en buiten sporten en bewegen. Dit mag weer in groepsverband. En groepslessen zijn voor alle leeftijden toegestaan. Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening. Binnen moet iemand een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten.

 

De volgende voorwaarden gelden:

-                      Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen sporten. Dit is exclusief personeel.

-                      Volwassenen vanaf 18 jaar mogen alleen onderling wedstrijden spelen tussen sporters van dezelfde club.

 

Sporten voor kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren mogen in groepsverband overal samen buiten sporten. Er is geen maximum voor de groepsgrootte. Ook hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden tijdens het sporten. Binnen moet iemand een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten.

 

Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen weer jeugdwedstrijden spelen. Hier mogen geen toeschouwers of publiek bij aanwezig zijn.

 

Sportaccommodaties

Sportkantines en terrassen mogen open. Dit mag van 06.00 tot 22.00 uur. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor de horeca.

-                      Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.

-                      Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.

 

De kleedkamers en douches zijn weer open. Voor alle sportaccommodaties geldt dat het verstandig is deze goed op legionella te controleren als deze geruime tijd niet in gebruik zijn geweest.

 

Zwembaden

Recreatief zwemmen in binnenzwembaden is weer toegestaan. Voor zwembaden geldt dat als het aanbod uitsluitend recreatief is er maximaal 1 persoon per 10 vierkante meter mag zwemmen, zonder het maximum van 50 personen. Het zwembad is dan een doorstroom locatie. 

informatieblad-sporten-210528.png

Wijziging trainingstijden jeugd
- Maandag: JO17+JO19 van 19:15 tot 20:30.  Bij alle andere jeugdteams is de trainingstijd ongewijzigd.
- Woensdag en donderdag geen wijzigingen.
 
Gewijzigde_trainingstijden_1.jpg
 
Gewijzigde_trainingstijden_2.jpg
 
Gewijzigde_trainingstijden_3.jpg
 •  

THUISWEDSTRIJDEN

 • Er mogen de komende drie weken GEEN toeschouwers aanwezig zijn bij wedstrijden, m.u.v. de coach(es), de scheidsrechter/spelbegeleider en grensrechters.
 • Geforceerd stemgebruik, zingen, schreeuwen of spreekkoren langs het veld: NIET toegestaan.
 • In de dug-out geldt de 1,5 m voor volwassenen ook! De KNVB staat toe om buiten de dug-out te staan.
 • Na de wedstrijd gaan de spelers (en de coaches/trainers/scheidsrechters/grensrechters) direct naar huis.
 • Het is niet toegestaan om voor of na jouw eigen wedstrijd bij een andere wedstrijd als toeschouwer aanwezig te zijn.
 • Kom in sportkleding naar de wedstrijden.
 • Afhankelijk van het programma op zaterdag zijn er, (onder voorbehoud) kleedkamers voor de jeugd beschikbaar, er mag echter maximaal 1 volwassen begeleider bij hen in de kleedkamer zijn. De douches mogen NIET gebruikt worden.
 • Bij jeugdteams die ons sportpark bezoeken hanteren wij de richtlijn van 1 chauffeur per 3 kinderen. Het advies is om met het team en begeleiders op de parkeerplaats te verzamelen en als groep het sportpark te betreden.
 • Elk seniorenteam krijgt, indien beschikbaar, 2 kleedkamers tot zijn beschikking (zowel SEP als de tegenstander) zodat iedereen op 1,5 mtr afstand van elkaar kan zitten. Er mogen maximaal 8 volwassenen in een kleedkamer. Heeft een team meer dan 16 volwassenen mee, dan dient er in shifts te worden omgekleed. De douches mogen NIET gebruikt worden.
 • Senioren-teams (zowel SEP als de tegenstander) moeten een half uur na afloop van de wedstrijd de kleedkamer leeg achterlaten voor het volgende team of de schoonmaak.

UITWEDSTRIJDEN

 • Officieel zijn begeleiders/chauffeurs van uitteams welkom bij uitwedstrijden, dit kan per vereniging anders zijn.
 • Hou er rekening mee dat de kantine en misschien ook de kleedkamers gesloten zijn.
 • Check de Corona maatregelen op de website van de betreffende vereniging! Iedere club treft andere maatregelen: verdiep je erin en zorg dat je kort van tevoren arriveert en na afloop snel weer naar huis gaat.
 • Bij het meerijden met een iemand die niet tot jouw huishouden behoort, is het advies om met mondkapjes te reizen indien je ouder dan 13jr bent.

SCHEIDSRECHTERS

De (club)scheidsrechters kunnen gebruik maken van de scheidsrechterkleedkamers, 1 persoon per kleedkamer.

TRAININGEN

 • Er mogen tot nader bericht GEEN toeschouwers aanwezig zijn bij trainingen.
 • Ouders mogen hun kinderen brengen/halen tot aan het hek, maar moeten daarna direct weg gaan. Of met 1,5 meter afstand van elkaar wachten op grote parkeerterrein.
 • Na de training wordt iedereen verzocht direct het sportpark te verlaten.

MEER INFO:

Alle KNVB protocollen en meest gestelde vragen (FAQ's) kan je vinden op https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/ 

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal 

Wij rekenen op de medewerking en begrip van iedereen. Laten we er met elkaar weer mooie voetbaldagen van maken!

Rien, Patrick, Niels, Petra en Arjen

Bestuur vv SEP Delft

 
KNVB_Corona_poster_accommodatie.JPG
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!